Ami kell:
sárga, piros, kék színezők, ezekből keverhetőek a színek.
(Én az olcsó műanyag-bigyóban kaphatót használtam, bevált.)
Tippek:
A tészta sárgája nélküli fehér piskóta.
A tortaformát vajazni kell, nem jó a papíros módszer, mert vékonyak a lapok.
A tésztát jó élénkre kell színezni, mert süléssel kicsit világosabb lesz.
Tehát piskóta:
- 2 tojás fehérje 2 ek cukorral habbá verve
- csipet só
- 2 ek liszt
- színező
A habba beleforgatom a lisztet, és végül nyakon öntöm a színezővel, alaposan homogén színűre keverem.
Hatszor ismétlem, mire elkészül a tészta kisül a piskóta. Egy lap kb 6-8 perc 180 fokon.
Egyesével kisütöm a hat színt (tudom, hogy hét illenék, de ennyi pont megteszi):
- piros,
- narancssárga (sárga+piros),
- sárga,
- zöld (sárga+pici kék),
- kék,
- lila (piros+pici kék)
Mindenképpen világos krém kell, egy epres tuti elrontaná a színeket.
Én citromost készítek:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 nagy citrom
- 3dl tejszín (állati tejszínhez fixáló sem árt)
Mielőtt a pudingnak nekiesnék lereszelem a citrom héját, félreteszem.
A pudingport a cukorral, és a citromlé felével elkeverem simára.
A tejet felrakom, és felforralom, majd beleöntöm a pudingos keveréket, hagyom, hogy egyet rottyanjon, és kész. Jó sűrű lesz.
Hagyom kihűlni, általában vízfürdőn, közben beleteszem a citrom lereszelt héját. Még ilyenkor ízesíthető citromlével vagy cukorral.
Felverem a tejszínt kemény habbá.
A kihűlt pudingot botmixerrel egészen simára dolgozom. Ha nagyon sűrű, pici tejszínhabbal lazítom végül laza mozdulatokkal összeforgatom a habbal.
A pudingport a cukorral, és a citromlé felével elkeverem simára.
A tejet felrakom, és felforralom, majd beleöntöm a pudingos keveréket, hagyom, hogy egyet rottyanjon, és kész. Jó sűrű lesz.
Hagyom kihűlni, általában vízfürdőn, közben beleteszem a citrom lereszelt héját. Még ilyenkor ízesíthető citromlével vagy cukorral.
Felverem a tejszínt kemény habbá.
A kihűlt pudingot botmixerrel egészen simára dolgozom. Ha nagyon sűrű, pici tejszínhabbal lazítom végül laza mozdulatokkal összeforgatom a habbal.
A színsorrendet betartva töltjük be a piskótánkat. Mehet a hűtőbe és kb 2-3 óra múlva fogyasztható.
A képen a tej és szójamentes változat látható. Forrás: www.cileekonyha.blogspot.com |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése